Tienerjaren, Technologie en romantische relaties

De adolescentie is een tijd van ongelooflijk fysieke, sociale en emotionele groei, en peer relaties – vooral romantische degenen – een belangrijke sociale concentration voor veel jongeren. Inzicht in de rol van sociale en digitale media spelen in deze romantische relaties is cruciaal, gezien hoe diep verstrikt deze technologische devices zijn in het leven van de Amerikaanse jeugd en hoe snel deze platforms en apparaten te wijzigen.

Deze studie toont aan dat de digitale arena is een onderdeel van een bredere universum waarin tieners ontmoeten, information en breken fulfilled romantische companions. On-line ruimten worden zelden gebruikt om aan romantische companions, maar spelen een belangrijke rol in de manier waarop tieners flirten, court en communiceren met potentiële en huidige vlammen.

Dit rapport onderzoekt digitale romantische praktijken Amerikaanse tieners ‘. Het heeft betrekking op de resultaten van een nationale Pew Study Center onderzoek onder tieners leeftijden van 13 kid 17; het hele connection, het woord ‘teenagers’ verwijst naar die in die leeftijdscategorie, tenzij anders vermeld. De enquête werd online uitgevoerd van 25 september kid 9 oktober 2014 en 10 februari toddler 16 maart 2015; 16 online en in-persoon focusgroepen fulfilled tieners werden uitgevoerd in april 2014 en november 2014. De belangrijkste bevindingen uit dit onderzoek zijn onder andere:

Relatief weinig Amerikaanse tieners hebben een romantische companion online ontmoet

8% van alle Amerikaanse tieners hebben voldaan aan een romantische partner Online Overall, 35 % van de Amerikaanse tieners leeftijd 13 kid 17 ooit heb gedateerd, aangesloten satisfied of anderszins een relatie satisfied een andere persoon, 1 en 18 % zijn momenteel in een romantische relatie. Hoewel 57 % van de tieners vriendschappen zijn begonnen in een digitale ruimte, tieners zijn veel minder kans te hebben begonnen aan een romantische relatie pass away on-line gestart. Een meerderheid van de tieners met dating ervaring (76 %) zeggen dat ze alleen maar gedateerd mensen die ze ontmoet through offline methoden. Een kwart (24 %) van de teenager “daters” of ongeveer 8 % van alle tieners zijn gedateerd of aangesloten met iemand die ze online ontmoet. Van degenen die een partner online ontmoet hebben, de meerderheid ontmoette op social networks websites, en het grootste deel van hen ontmoet op Facebook.

Social media is een top locatie voor flirten

Terwijl de meeste teen romantische relaties niet online te beginnen, de technologie is een belangrijk tool voor flirten en het uiten van belang in een potentiële partner. Samen fulfilled de in-persoon flirten, tieners vaak gebruik van sociale media om willen, commentaar, “vriend” of grap rond fulfilled iemand op wie ze een oogje. Van alle tieners.

 • 55 % van alle tieners leeftijden van 13 toddler 17 hebben geflirt of gesproken met iemand in persoon te laten weten dat ze geïnteresseerd zijn
 • 50 % van de tieners hebben iemand te laten weten dat ze geïnteresseerd waren in chicken romantisch doorway friending ze op Facebook of andere social networks website.
 • 47 % hebben hun aantrekkingskracht door de wens, commentaar of anderszins interactie met pass away persoon op sociale media uitgedrukt.
 • 46 % heeft iets grappigs of interessante gedeeld fulfilled hun romantische interesse online
 • 31 % stuurde ze flirterig berichten.
 • 11 % hebben ze een afspeellijst gemaakt.
 • 10 % hebben flirterige of gorgeous foto’s of video’s van zichzelf gestuurd. 2
 • 7 % van een video clip gemaakt zijn voor chicken.

Digital flirten heeft “entry-level” en meer geavanceerde elementen voor kinderen en jongeren, afhankelijk van de aard van de relatie en hun ervaringen met virtuele flirten strategieën

Elk van de flirten gedrag gemeten in de enquête komt vaker voor bij kinderen en jongeren fulfilled eerdere dating ervaring dan onder degenen pass away nog nooit eerder gedateerd. Maar terwijl sommige van deze gedragingen zijn minstens relatief vaak voor onder dateren neofieten, anderen zijn bijna volledig bezig fulfilled door kinderen en jongeren met eerdere relatie ervaren.

Als het gaat om “entry-level” flirten, tieners pass away nooit in een romantische relatie geweest zijn meest comfortabele laat iemand weten dat ze geïnteresseerd zijn in hen romantisch fulfilled behulp van de volgende manieren:

 • Flirting of met ze te praten in persoon: 39 % van de tieners zonder dating ervaring hebben gedaan. Deze
 • Friending chicken of deel te nemen in het algemeen interacties op social media: Ongeveer een derde (37 %) van de jongeren zonder dating ervaring hebben bevriend satisfied iemand die ze geïnteresseerd zijn in romantisch en een vergelijkbare 34 % hebben gewild, gereageerd op een post of anderszins interactie satisfied een oogje op social media.
 • Het delen van grappige of interessante dingen met hen online. Ongeveer 31 % van de tieners zonder dating ervaring hebben dit gedaan.

Aan de andere kant, meer geavanceerde en soms openlijk seksueel suggestieve online gedrag worden meestal tentoongesteld doorway tieners pass away eerdere ervaring in romantische relaties:

 • Volledig 63 % van de tieners fulfilled dating ervaring hebben flirterige berichten naar iemand die ze geïnteresseerd waren in; slechts 14 % van de tieners zonder dating ervaring hebben gedaan.
 • 23 % van de tieners met dating ervaring hebben hot of flirterige foto’s of video’s naar iemand pass away ze geïnteresseerd waren in, in vergelijking met slechts 2 % van de tieners zonder dating ervaring.

Meisjes zijn vaker doelwit van ongemakkelijke flirten tactiek

Niet alle flirten gedrag wordt gewaardeerd of wenselijk zijn. Een kwart (25 %) van alle tieners zijn zonder vrienden of iemand op sociale media geblokkeerd omdat die persoon is flirten op een manier pass away chicken ongemakkelijk.

Net als volwassen vrouwen zijn vaak onderworpen aan meer frequente en intensieve intimidatie online, tiener meisjes zijn aanzienlijk vaker dan jongens ervaren ongemakkelijk flirten binnen de sociale media-omgevingen. Volledig 35 % van alle tienermeisjes hebben moeten blokkeren of Unfriend iemand pass away flirten op een manier die chicken ongemakkelijk, het dubbele van de 16 % van de jongens pass away deze stap hebben genomen.

Social network helpt tiener daters aan het gevoel dichter bij hun romantische companion, maar voedt ook jaloezie en onzekerheid

Veel tieners in relaties zien social networks als een plek waar ze kunnen voelen zich meer verbonden fulfilled de dagelijkse gebeurtenissen in het leven van hun significante andere’s, delen emotionele verbindingen, en laten hun significante andere weten dat ze zorg. Op hetzelfde minute, kan het gebruik van social networks websites teens ‘ook leiden tot gevoelens van jaloezie of onzekerheid over de stabiliteit van hun relaties. Maar zelfs tieners die aangeven dat sociale media een rol heeft gespeeld in hun relatie (of het nu voor goede of ten kwade) hebben de neiging om te voelen dat zijn rol is relatief bescheiden in de grote regeling van dingen.

Onder tiener sociale media gebruikers satisfied een relatie ervaring (30 % van de totale bevolking van pass away leeftijd 13 kid 17):

 • 59 % zegt dat social networks maakt ze voelen zich meer verbonden met wat er gebeurt in hun belangrijke leven van anderen; 15 % geeft aan dat het geeft hen het gevoel “veel” meer verbonden
 • 47 % zegt dat social media biedt een plek voor hen om te laten zien hoeveel ze zorg over hun significante andere.; 12 % mee eens “veel”.
 • 44 % zegt dat social networks helpt chicken het gevoel emotioneel dichter bij hun significante andere, met 10 % het gevoel op pass away manier “veel.”
 • 27 % zegt dat social media geeft hen het gevoel jaloers of onzeker over hun relatie, fulfilled 7 % het gevoel op deze manier “een veel.”

Jongens zijn iets vaker dan meisjes om sociale media te zien als een ruimte voor de emotionele en logistieke verbinding fulfilled hun significante andere

Onder tieners leeftijd 13 tot 17 die gebruik maken van sociale media en hebben een relatie ervaring:

 • 65 % van de jongens zeggen dat sociale media maakt ze voelen zich meer verbonden satisfied wat emergency room gebeurt in hun belangrijke leven van anderen (vergeleken fulfilled 52 % van de meisjes). Ongeveer 16 % van deze jongens melden dat deze platforms chicken het gevoel “veel” meer verbonden.
 • 50 % van de jongens zeggen dat social networks geeft chicken het gevoel meer emotioneel verbonden satisfied hun significante andere (vergeleken satisfied 37 % van de meisjes). Ongeveer 13 % van de jongens voelen “veel” emotioneel dicht.

Teen daters zoals de mogelijkheid om in het openbaar te tonen hun liefde en steun voor romantische relaties van anderen. Maar ze vinden het ook mogelijk maakt te veel mensen betrokken worden bij hun persoonlijke zaken

Voor sommige tieners, sociale media is een ruimte waar ze hun relatie satisfied anderen kunnen weergeven door publiekelijk uiten van hun genegenheid op het system. Meer dan een derde (37 %) van de tieners fulfilled de relatie ervaring (ook wel “teen daters” in dit verslag) hebben sociale media gebruikt om te laten hun companion weten hoeveel ze willen op een manier die zichtbaar was voor andere mensen in hun netwerk. Zoals hierboven vermeld, tiener daters zeggen social media geeft chicken het gevoel alsof ze een plek om te laten zien hoeveel ze zorg over hun vriend, vriendin of significante andere. Iets minder dan de helft van de jongeren (47 %) zeggen dat ze het gevoel op deze manier over social media.

Tieners ook gebruik maken van sociale media om de publieke steun of goedkeuring van romantische relaties van anderen te uiten. Bijna tweederde (63 %) van de tieners fulfilled dating ervaring hebben gepost of graag iets op sociale media als een manier om hun steun van één van de relaties van hun vrienden te geven. Meisjes zijn vooral waarschijnlijk om relaties vrienden te ondersteunen op social media: 71 % van de meisjes satisfied dating ervaring hebben gedaan, in vergelijking satisfied 57 % van de jongens

Maar zelfs als ze gebruik maken van sociale media om genegenheid, display. hun relaties en ondersteunen de relaties van hun vrienden, veel tiener daters ook uiten ergernis over het publieke karakter van hun eigen romantische partnerschappen op social networks. Circa 69 % van de gebruikers van sociale media tiener satisfied dating ervaring ermee eens dat er te veel mensen kunnen zien wat emergency room gebeurt in hun relatie op social media; 16 % van deze groep “sterk” eens.

Veel tieners in romantische relaties verwachten dagelijkse communicatie met hun significante andere

De meeste tieners in romantische relaties gaan ervan uit dat zij en hun partner zal controleren satisfied elkaar fulfilled grote regelmaat gedurende de dag.

 • Teen daters Meestal hebben soortgelijke Communicatie verwachtingen als Hun Significant Other Overall, 85 % van de tieners in een romantische relatie verwachten te horen van hun companion of een significante andere ten minste eenmaal each dag, zo niet vaker.
 • 11 % verwacht te horen van hun partner each uur.
 • 35 % verwacht iets om de paar uur te horen.
 • 38 % verwacht te horen van hun significante andere een keer per dag.

Op de vraag over de verwachtingen van hun partner voor hun eigen communicatie, een vergelijkbaar patroon naar voren komt.

 • 88 % van de tieners in romantische relaties zeggen dat hun partner verwacht te horen van hen minstens een keer each dag.
 • 15 % zegt dat ze wordt verwacht om het uur in te checken.
 • 38 % wordt verwacht om dit te doen om de paar uur.
 • 35 % wordt verwacht dat zo een keer per dag te doen.

Texting, telefoongesprekken en in persoon opknoping uit zijn de belangrijkste manieren tieners tijd doorbrengen met hun belangrijke anderen

Als het gaat om tijd doorbrengen fulfilled een significante andere, tieners zeggen sms’en is de top-methode, maar telefoon bellen en in persoon tijd mix satisfied andere digitale middelen om in call te blijven. Gevraagd hoe vaak ze tijd doorgebracht met hun huidige of voormalige vriend, vriendin of significante andere op bepaalde platforms, tiener daters vertelden ons dat ze te gebruiken:

 • Tekstberichten – 92 % van tieners met romantische relatie ervaring hebben tijd tekstberichten tenminste soms doorgebracht fulfilled hun companion
 • Praten over de telefoon -. 87 % zijn tijd besteed praten aan de telefoon met hun significante andere.
 • Het samenzijn in persoon -. 86 % hebben tijd samen doorgebracht in persoon, buiten de schooluren
 • Sociale media -. 70 % hebben tijd samen doorgebracht posten op social networks sites
 • Immediate of on-line messaging -. 69 % zijn tijd doorgebracht fulfilled hun significante andere fulfilled behulp van directe of on-line message
 • Videochat – 55 % zegt dat ze hebben tijd fulfilled hun companion video-chatten
 • Messaging applications -. 49 % hebben gebruikt message applications om verbonden te blijven aan hun companion
 • E-mail -. 37 % gebruikt e-mail om tijd door te brengen met een significante andere
 • Talk tijdens het afspelen van video spellen – 31 % praten satisfied hun partner tijdens het spelen van videogames samen

 Breaking Up In Person Is meeste maatschappelijk aanvaardbare methode Tieners overwegen het tekstbericht uiteenvallen naar maatschappelijk ongewenst zijn, maar een aanzienlijk aantal tieners fulfilled relatie ervaring hebben gebroken satisfied – of hebben gebroken met anderen – met behulp van tekstberichten

 Ondanks het feit dat veel minder

De meest sociaal aanvaardbare manier om te breken satisfied iemand door fulfilled een in-persoon gesprek, en deze gesprekken zijn de meest voorkomende manier waarop scheidingen plaatsvinden in een instelling “real-world”. Terwijl de meeste tieners waardeert een in-persoon te praten als de meest aanvaardbare manier om te breken fulfilled iemand, hebben ongeveer 62 % van de tieners fulfilled relatie ervaring gebroken met iemand in persoon, en 47 % zijn gebroken satisfied doorway middel van een in-persoon discussie.

Tekstberichten – pass away algemeen wordt beschouwd als een van de minst aanvaardbare manieren breken met iemand – vaker voorkomt in de context van werkelijke verhoudingen dan de vermeende aanvaardbaarheid kunnen wijzen. Ongeveer 27 % van de tieners met relatie ervaring hebben gebroken satisfied iemand using sms, hebben 31 % is gebroken met op deze manier.

Telefoongesprekken, die worden gezien als de tweede meest aanvaardbare manier breken fulfilled iemand, zijn net zo gewoon als een breuk tekst; 29 % van de tieners satisfied relatie ervaring hebben gebroken fulfilled iemand using de telefoon, en 27 % zijn gebroken satisfied op deze manier.

En scheidingen door middel van sociale media (pass away, zoals teksten, worden ook gezien als met lage niveaus van aanvaardbaarheid) zijn ook relatief vaak -. 18 % van de tieners satisfied dating ervaring hebben meegemaakt of geïnitieerd een breuk door het sturen van een eigen social networks bericht, het veranderen van hun relatie condition op Facebook of het plaatsen van een condition update

Relatief kleine aantallen tiener daters bezighouden fulfilled potentieel regelen of schadelijk digitale gedrag van een companion of ex-partner

Internet dating is niet altijd een positieve ervaring voor de jeugd, in persoon of digitaal. In deze studie hebben we tiener daters gevraagd over een aantal dingen die ze zou hebben gedaan online of fulfilled een telefoon aan iemand pass away ze verkering hadden of gebruikt worden toddler op heden. Deze gedragingen vallen op een range van ernst, van mogelijk onschadelijk te verontrustend. En de meeste van deze activiteiten zijn sterk afhankelijk van de context -. Als de ene persoon schattig is een andere persoon griezelig

 • 11 % van de tiener daters een mobiel of online account van de huidige of vroegere partner hebt geopend
 • 10 % zijn gewijzigd of verwijderd van hun companion of ex-partner social media profiel.
 • 10 % heeft een vriend, vriendin of ex-spouse in een bericht geïmiteerd.
 • 8 % van de tieners hebben genante foto’s van een huidige of voormalige partner gestuurd naar iemand anders.
 • 4 % heeft een GPS of het bijhouden van het programma om het apparaat een companions ‘gedownload zonder hun medeweten.

 relatief weinig tiener daters Ervaar Potentieel Controlling of misbruik Een klein deel van de tiener daters hebben potentieel misbruik of het regelen van het gedrag door een huidige of voormalige partner ervaren

Beyond plegen potentieel ongepaste of schadelijke gedrag, tiener daters ook kunnen de ontvangers van -eventueel ernstiger – het controleren of potentieel misbruik ervaringen bij de handen van belangrijke anderen. Deze vragen negen ervaringen en of deze zich tijdens een relatie en/ of na een relatie eindigt. En net als de praktijken van onze respondenten vertelden ons dat ze zich bezighouden fulfilled bovenstaande, deze gedragingen en ervaringen zijn in sommige gevallen afhankelijk van de context van de interactie

Tijdens een relatie tieners zijn de meeste kans om ervaring:

 • 31 % van de tieners fulfilled dating ervaring rapport dat een huidige of voormalige partner gecontroleerd op chicken meerdere keren per dag op het web of mobiele telefoon, fulfilled de vraag waar ze waren, wie ze waren fulfilled of wat ze aan het doen waren.
  • 26 % van de tiener daters melden dat hun partner gecontroleerd op chicken tijdens hun relatie.
  • 5 % van de tiener daters melden dat een ex-partner gecontroleerd op chicken meerdere keren per dag na hun relatie beëindigd.
 • 21 % van de tiener daters melden dat een huidige of voormalige vriend, vriendin of companion heeft lees hun sms-berichten zonder toestemming .
  • 18 % van de tiener daters melden een dergelijke ervaring in de loop van hun relatie.
  • 3 % rapport dat een partner lezen hun teksten zonder toestemming nadat hun relatie was afgelopen.
 • 15 % van de tiener daters (of 5 % van alle tieners) zeggen dat een huidige of voormalige partner gebruikt het internet of sms-berichten naar druk hen deel te nemen aan seksuele activiteit ze niet willen hebben.
  • 10 % van de tiener daters melden dat dit tijdens een relatie gebeurd.
  • 5 % rapport dat een ex-partner deed dit om ze na een relatie beëindigd.

Potentieel controleren en schadelijk gedrag tieners ervaring, zowel tijdens als na een relatie satisfied vergelijkbare frequentie 3 :

 • 16 % van de tiener daters zijn doorway een huidige of voormalige companion is nodig om verwijderen voormalige vriendinnen of vriendjes uit hun lijst vrienden op Facebook, Twitter of andere sociale media.
  • 10 % van de tieners ervaren dit tijdens hun relatie; 7 % ervaring na een breuk.
 • 13 % van de tieners met dating ervaring melden dat hun huidige of voormalige companion eiste dat zij delen hun wachtwoorden email en net accounts met chicken.
  • En tieners zijn ongeveer even zoveel kans om dit te ervaren tijdens een relatie (7 %) als na een relatie eindigt (5 %).
 • 11 % van tieners met relatie ervaring connection dat een huidige of voormalige companion hen heeft contact opgenomen op het net of op hun mobiele telefoon te dreigen chicken te kwetsen .
  • 8 % van de tieners fulfilled dating ervaring zijn digitaal bedreigd doorway een ex.
  • 4 % dit ervaren tijdens een relatie.
 • 8 % van de tiener daters melden dat een huidige of ex-partner die informatie op het internet tegen hen , lastig te vallen of in verlegenheid te brengen chicken.
  • 4 % hadden dit tijdens een relatie gebeuren, en nog eens 4 % hebben meegemaakt nadat de relatie beëindigd.

Na een relatie eindigt, tieners meer kans om ervaring:

 • 22 % van de tieners fulfilled relatie ervaring hebben van een partner had gebruikt het net of een mobiele telefoon naar noemen ze namen, zet ze neer of zeggen echt dingen betekenen voor hen.
  • 14 % van de tiener daters melden dat dit gebeurde nadat een relatie beëindigd.
  • 8 % van de tieners melden dat een vriend of vriendin in een relatie dat deze voor chicken had gedaan.
 • 15 % van de tiener daters melden dat een huidige of voormalige companion verspreiding geruchten over hen satisfied behulp van digitale systems, zoals mobiele telefoons of web.
  • 13 % van de jongeren met dating ervaring melden dat dit gebeurde na een breuk;.
  • 2 % van de tiener daters ervaren dit tijdens een relatie
 1. In dit relationship, is de vraag die vastgesteld of een participant was een “dater” was vroeg als volgt: “Heb je ooit gedateerd, aangesloten met of anderszins had een romantische relatie satisfied een andere persoon?” Geen enkele andere definitie werd verstrekt voor een van de voorwaarden van de vraag, hoewel “aansluiten” is bedoeld om een positieve reactie uit te lokken van de tieners betrokken bij meer casual, fysieke relaties fulfilled collega’s
 2. Deze studie niet te vragen over sexting, of verzenden, delen of ontvangen van naakt of bijna naakt foto’s en video clip’s. Voor onze vorige onderzoek tiener sexting, zie “Tieners en Sexting” en “Sexting” in “Tieners, vriendelijkheid en wreedheid op sociale netwerksites.”
 3. De verschillen tussen de procent van de tieners die deze dingen tijdens versus ervaren na een relatie zijn niet statistisch considerable voor een van de products in deze sectie.

Bench Proving ground: Web, Wetenschap & Technologie “Onderwerpen” Online Dating