Tienerjaren, Technologie en romantische relaties

De adolescentie is een tijd van ongelooflijk fysieke, sociale en emotionele groei, en peer relaties – vooral romantische degenen – een belangrijke sociale focus voor veel jongeren. Inzicht in de rol van sociale en digitale media spelen in deze romantische relaties is cruciaal, gezien hoe diep verstrikt deze technologische devices zijn in het leven van de Amerikaanse jeugd en hoe snel deze platforms en apparaten te wijzigen.

Deze studie toont aan dat de digitale realm is een onderdeel van een bredere universum waarin tieners ontmoeten, datum en breken satisfied romantische partners. Online ruimten worden zelden gebruikt om aan romantische partners, maar spelen een belangrijke rol in de manier waarop tieners flirten, woo en communiceren satisfied potentiële en huidige vlammen.

Dit relationship onderzoekt digitale romantische praktijken Amerikaanse tieners ‘. Het heeft betrekking op de resultaten van een nationale Bench Proving ground onderzoek onder tieners leeftijden van 13 kid 17; het hele relationship, het woord ‘teens’ verwijst naar pass away in die leeftijdscategorie, tenzij anders vermeld. De enquête werd online uitgevoerd van 25 september kid 9 oktober 2014 en 10 februari kid 16 maart 2015; 16 online en in-persoon focusgroepen met tieners werden uitgevoerd in april 2014 en november 2014. De belangrijkste bevindingen uit dit onderzoek zijn onder andere:

Relatief weinig Amerikaanse tieners hebben een romantische partner online ontmoet

8% van alle Amerikaanse tieners hebben voldaan aan een romantische partner Online Overall, 35 % van de Amerikaanse tieners leeftijd 13 toddler 17 ooit heb gedateerd, aangesloten fulfilled of anderszins een relatie met een andere persoon, 1 en 18 % zijn momenteel in een romantische relatie. Hoewel 57 % van de tieners vriendschappen zijn begonnen in een digitale ruimte, tieners zijn veel minder kans te hebben begonnen aan een romantische relatie pass away on-line gestart. Een meerderheid van de tieners satisfied dating ervaring (76 %) zeggen dat ze alleen maar gedateerd mensen pass away ze ontmoet by means of offline methoden. Een kwart (24 %) van de teenager “daters” of ongeveer 8 % van alle tieners zijn gedateerd of aangesloten fulfilled iemand die ze online ontmoet. Van degenen pass away een partner online ontmoet hebben, de meerderheid ontmoette op social media websites, en het grootste deel van chicken ontmoet op Facebook.

Social media is een top locatie voor flirten

Terwijl de meeste teen romantische relaties niet online te beginnen, de technologie is een belangrijk tool voor flirten en het uiten van belang in een potentiële partner. Samen met de in-persoon flirten, tieners vaak gebruik van sociale media om willen, commentaar, “vriend” of grap rond met iemand op wie ze een oogje. Van alle tieners.

 • 55 % van alle tieners leeftijden van 13 toddler 17 hebben geflirt of gesproken met iemand in persoon te laten weten dat ze geïnteresseerd zijn
 • 50 % van de tieners hebben iemand te laten weten dat ze geïnteresseerd waren in chicken romantisch doorway friending ze op Facebook of andere social networks site.
 • 47 % hebben hun aantrekkingskracht doorway de wens, commentaar of anderszins interactie fulfilled die persoon op sociale media uitgedrukt.
 • 46 % heeft iets grappigs of interessante gedeeld fulfilled hun romantische interesse online
 • 31 % stuurde ze flirterig berichten.
 • 11 % hebben ze een afspeellijst gemaakt.
 • 10 % hebben flirterige of hot foto’s of video’s van zichzelf gestuurd. 2
 • 7 % van een video gemaakt zijn voor hen.

Digital flirten heeft “entry-level” en meer geavanceerde elementen voor kinderen en jongeren, afhankelijk van de aard van de relatie en hun ervaringen satisfied virtuele flirten strategieën

Elk van de flirten gedrag gemeten in de enquête komt vaker voor bij kinderen en jongeren fulfilled eerdere dating ervaring dan onder degenen pass away nog nooit eerder gedateerd. Maar terwijl sommige van deze gedragingen zijn minstens relatief vaak voor onder dateren neofieten, anderen zijn bijna volledig bezig met doorway kinderen en jongeren satisfied eerdere relatie ervaren.

Als het gaat om “entry-level” flirten, tieners pass away nooit in een romantische relatie geweest zijn meest comfortabele laat iemand weten dat ze geïnteresseerd zijn in chicken romantisch met behulp van de volgende manieren:

 • Flirting of met ze te praten in persoon: 39 % van de tieners zonder dating ervaring hebben gedaan. Deze
 • Friending hen of deel te nemen in het algemeen interacties op social media: Ongeveer een derde (37 %) van de jongeren zonder dating ervaring hebben bevriend satisfied iemand die ze geïnteresseerd zijn in romantisch en een vergelijkbare 34 % hebben gewild, gereageerd op een post of anderszins interactie fulfilled een oogje op social networks.
 • Het delen van grappige of interessante dingen met chicken online. Ongeveer 31 % van de tieners zonder dating ervaring hebben dit gedaan.

Aan de andere kant, meer geavanceerde en soms openlijk seksueel suggestieve online gedrag worden meestal tentoongesteld doorway tieners pass away eerdere ervaring in romantische relaties:

 • Volledig 63 % van de tieners met dating ervaring hebben flirterige berichten naar iemand die ze geïnteresseerd waren in; slechts 14 % van de tieners zonder dating ervaring hebben gedaan.
 • 23 % van de tieners fulfilled dating ervaring hebben sexy of flirterige foto’s of video’s naar iemand die ze geïnteresseerd waren in, in vergelijking fulfilled slechts 2 % van de tieners zonder dating ervaring.

Meisjes zijn vaker doelwit van ongemakkelijke flirten tactiek

Niet alle flirten gedrag wordt gewaardeerd of wenselijk zijn. Een kwart (25 %) van alle tieners zijn zonder vrienden of iemand op sociale media geblokkeerd omdat pass away persoon is flirten op een manier die chicken ongemakkelijk.

Net als volwassen vrouwen zijn vaak onderworpen aan meer frequente en intensieve intimidatie online, tiener meisjes zijn aanzienlijk vaker dan jongens ervaren ongemakkelijk flirten binnen de sociale media-omgevingen. Volledig 35 % van alle tienermeisjes hebben moeten blokkeren of Unfriend iemand pass away flirten op een manier pass away chicken ongemakkelijk, het dubbele van de 16 % van de jongens pass away deze stap hebben genomen.

Social media helpt tiener daters aan het gevoel dichter bij hun romantische companion, maar voedt ook jaloezie en onzekerheid

Veel tieners in relaties zien social networks als een plek waar ze kunnen voelen zich meer verbonden fulfilled de dagelijkse gebeurtenissen in het leven van hun significante andere’s, delen emotionele verbindingen, en laten hun significante andere weten dat ze zorg. Op hetzelfde minute, kan het gebruik van social networks websites teenagers ‘ook leiden kid gevoelens van jaloezie of onzekerheid over de stabiliteit van hun relaties. Maar zelfs tieners die aangeven dat sociale media een rol heeft gespeeld in hun relatie (of het nu voor goede of 10 kwade) hebben de neiging om te voelen dat zijn rol is relatief bescheiden in de grote regeling van dingen.

Onder tiener sociale media gebruikers met een relatie ervaring (30 % van de totale bevolking van pass away leeftijd 13 tot 17):

 • 59 % zegt dat social networks maakt ze voelen zich meer verbonden fulfilled wat emergency room gebeurt in hun belangrijke leven van anderen; 15 % geeft aan dat het geeft hen het gevoel “veel” meer verbonden
 • 47 % zegt dat social media biedt een plek voor chicken om te laten zien hoeveel ze zorg over hun significante andere.; 12 % mee eens “veel”.
 • 44 % zegt dat social media helpt hen het gevoel emotioneel dichter bij hun significante andere, fulfilled 10 % het gevoel op pass away manier “veel.”
 • 27 % zegt dat social networks geeft hen het gevoel jaloers of onzeker over hun relatie, fulfilled 7 % het gevoel op deze manier “een veel.”

Jongens zijn iets vaker dan meisjes om sociale media te zien als een ruimte voor de emotionele en logistieke verbinding satisfied hun significante andere

Onder tieners leeftijd 13 toddler 17 die gebruik maken van sociale media en hebben een relatie ervaring:

 • 65 % van de jongens zeggen dat sociale media maakt ze voelen zich meer verbonden satisfied wat er gebeurt in hun belangrijke leven van anderen (vergeleken met 52 % van de meisjes). Ongeveer 16 % van deze jongens melden dat deze platforms hen het gevoel “veel” meer verbonden.
 • 50 % van de jongens zeggen dat social networks geeft chicken het gevoel meer emotioneel verbonden met hun significante andere (vergeleken fulfilled 37 % van de meisjes). Ongeveer 13 % van de jongens voelen “veel” emotioneel dicht.

Teenager daters zoals de mogelijkheid om in het openbaar te tonen hun liefde en steun voor romantische relaties van anderen. Maar ze vinden het ook mogelijk maakt te veel mensen betrokken worden bij hun persoonlijke zaken

Voor sommige tieners, sociale media is een ruimte waar ze hun relatie satisfied anderen kunnen weergeven door publiekelijk uiten van hun genegenheid op het platform. Meer dan een derde (37 %) van de tieners satisfied de relatie ervaring (ook wel “teen daters” in dit verslag) hebben sociale media gebruikt om te laten hun partner weten hoeveel ze willen op een manier pass away zichtbaar was voor andere mensen in hun netwerk. Zoals hierboven vermeld, tiener daters zeggen social media geeft chicken het gevoel alsof ze een plek om te laten zien hoeveel ze zorg over hun vriend, vriendin of significante andere. Iets minder dan de helft van de jongeren (47 %) zeggen dat ze het gevoel op deze manier over social media.

Tieners ook gebruik maken van sociale media om de publieke steun of goedkeuring van romantische relaties van anderen te uiten. Bijna tweederde (63 %) van de tieners satisfied dating ervaring hebben gepost of graag iets op sociale media als een manier om hun steun van één van de relaties van hun vrienden te geven. Meisjes zijn vooral waarschijnlijk om relaties vrienden te ondersteunen op social media: 71 % van de meisjes met dating ervaring hebben gedaan, in vergelijking satisfied 57 % van de jongens

Maar zelfs als ze gebruik maken van sociale media om genegenheid, display. hun relaties en ondersteunen de relaties van hun vrienden, veel tiener daters ook uiten ergernis over het publieke karakter van hun eigen romantische partnerschappen op social media. Circa 69 % van de gebruikers van sociale media tiener satisfied dating ervaring ermee eens dat er te veel mensen kunnen zien wat er gebeurt in hun relatie op social media; 16 % van deze groep “sterk” eens.

Veel tieners in romantische relaties verwachten dagelijkse communicatie fulfilled hun significante andere

De meeste tieners in romantische relaties gaan ervan uit dat zij en hun partner zal controleren fulfilled elkaar met grote regelmaat gedurende de dag.

 • Teen daters Meestal hebben soortgelijke Communicatie verwachtingen als Hun Significant Other In general, 85 % van de tieners in een romantische relatie verwachten te horen van hun companion of een significante andere ten minste eenmaal per dag, zo niet vaker.
 • 11 % verwacht te horen van hun companion per uur.
 • 35 % verwacht iets om de paar uur te horen.
 • 38 % verwacht te horen van hun significante andere een keer per dag.

Op de vraag over de verwachtingen van hun partner voor hun eigen communicatie, een vergelijkbaar patroon naar voren komt.

 • 88 % van de tieners in romantische relaties zeggen dat hun companion verwacht te horen van hen minstens een keer each dag.
 • 15 % zegt dat ze wordt verwacht om het uur in te checken.
 • 38 % wordt verwacht om dit te doen om de paar uur.
 • 35 % wordt verwacht dat zo een keer per dag te doen.

Texting, telefoongesprekken en in persoon opknoping uit zijn de belangrijkste manieren tieners tijd doorbrengen satisfied hun belangrijke anderen

Als het gaat om tijd doorbrengen satisfied een significante andere, tieners zeggen sms’en is de top-methode, maar telefoon bellen en in persoon tijd mix fulfilled andere digitale middelen om in contact te blijven. Gevraagd hoe vaak ze tijd doorgebracht fulfilled hun huidige of voormalige vriend, vriendin of significante andere op bepaalde platforms, tiener daters vertelden ons dat ze te gebruiken:

 • Tekstberichten – 92 % van tieners met romantische relatie ervaring hebben tijd tekstberichten tenminste soms doorgebracht met hun companion
 • Praten over de telefoon -. 87 % zijn tijd besteed praten aan de telefoon satisfied hun significante andere.
 • Het samenzijn in persoon -. 86 % hebben tijd samen doorgebracht in persoon, buiten de schooluren
 • Sociale media -. 70 % hebben tijd samen doorgebracht posten op social media sites
 • Immediate of online messaging -. 69 % zijn tijd doorgebracht satisfied hun significante andere satisfied behulp van directe of online message
 • Videochat – 55 % zegt dat ze hebben tijd fulfilled hun partner video-chatten
 • Message applications -. 49 % hebben gebruikt message applications om verbonden te blijven aan hun partner
 • E-mail -. 37 % gebruikt email om tijd door te brengen met een significante andere
 • Talk tijdens het afspelen van video spellen – 31 % praten fulfilled hun companion tijdens het spelen van videogames samen

 Breaking Up In Person Is meeste maatschappelijk aanvaardbare methode Tieners overwegen het tekstbericht uiteenvallen naar maatschappelijk ongewenst zijn, maar een aanzienlijk aantal tieners fulfilled relatie ervaring hebben gebroken fulfilled – of hebben gebroken satisfied anderen – satisfied behulp van tekstberichten

 Ondanks het feit dat veel minder

De meest sociaal aanvaardbare manier om te breken met iemand doorway satisfied een in-persoon gesprek, en deze gesprekken zijn de meest voorkomende manier waarop scheidingen plaatsvinden in een instelling “real-world”. Terwijl de meeste tieners waardeert een in-persoon te praten als de meest aanvaardbare manier om te breken fulfilled iemand, hebben ongeveer 62 % van de tieners fulfilled relatie ervaring gebroken fulfilled iemand in persoon, en 47 % zijn gebroken satisfied doorway middel van een in-persoon discussie.

Tekstberichten – die algemeen wordt beschouwd als een van de minst aanvaardbare manieren breken fulfilled iemand – vaker voorkomt in de context van werkelijke verhoudingen dan de vermeende aanvaardbaarheid kunnen wijzen. Ongeveer 27 % van de tieners met relatie ervaring hebben gebroken satisfied iemand through sms, hebben 31 % is gebroken fulfilled op deze manier.

Telefoongesprekken, pass away worden gezien als de tweede meest aanvaardbare manier breken met iemand, zijn net zo gewoon als een breuk tekst; 29 % van de tieners fulfilled relatie ervaring hebben gebroken fulfilled iemand via de telefoon, en 27 % zijn gebroken met op deze manier.

En scheidingen door middel van sociale media (pass away, zoals teksten, worden ook gezien als satisfied lage niveaus van aanvaardbaarheid) zijn ook relatief vaak -. 18 % van de tieners met dating ervaring hebben meegemaakt of geïnitieerd een breuk doorway het sturen van een eigen social media bericht, het veranderen van hun relatie condition op Facebook of het plaatsen van een condition update

Relatief kleine aantallen tiener daters bezighouden met potentieel regelen of schadelijk digitale gedrag van een partner of ex-partner

Internet dating is niet altijd een positieve ervaring voor de jeugd, in persoon of digitaal. In deze studie hebben we tiener daters gevraagd over een aantal dingen pass away ze zou hebben gedaan online of satisfied een telefoon aan iemand die ze verkering hadden of gebruikt worden kid op heden. Deze gedragingen vallen op een spectrum van ernst, van mogelijk onschadelijk te verontrustend. En de meeste van deze activiteiten zijn sterk afhankelijk van de context -. Als de ene persoon schattig is een andere persoon griezelig

 • 11 % van de tiener daters een mobiel of on the internet account van de huidige of vroegere partner hebt geopend
 • 10 % zijn gewijzigd of verwijderd van hun companion of ex-partner social media profiel.
 • 10 % heeft een vriend, vriendin of ex lover in een bericht geïmiteerd.
 • 8 % van de tieners hebben genante foto’s van een huidige of voormalige companion gestuurd naar iemand anders.
 • 4 % heeft een GENERAL PRACTITIONER of het bijhouden van het programma om het apparaat een companions ‘gedownload zonder hun medeweten.

 relatief weinig tiener daters Ervaar Potentieel Controlling of misbruik Een klein deel van de tiener daters hebben potentieel misbruik of het regelen van het gedrag doorway een huidige of voormalige companion ervaren

Past plegen potentieel ongepaste of schadelijke gedrag, tiener daters ook kunnen de ontvangers van -eventueel ernstiger – het controleren of potentieel misbruik ervaringen bij de handen van belangrijke anderen. Deze vragen negen ervaringen en of deze zich tijdens een relatie en/ of na een relatie eindigt. En net als de praktijken van onze respondenten vertelden ons dat ze zich bezighouden satisfied bovenstaande, deze gedragingen en ervaringen zijn in sommige gevallen afhankelijk van de context van de interactie

Tijdens een relatie tieners zijn de meeste kans om ervaring:

 • 31 % van de tieners fulfilled dating ervaring relationship dat een huidige of voormalige partner gecontroleerd op chicken meerdere keren per dag op het web of mobiele telefoon, satisfied de vraag waar ze waren, wie ze waren fulfilled of wat ze aan het doen waren.
  • 26 % van de tiener daters melden dat hun partner gecontroleerd op hen tijdens hun relatie.
  • 5 % van de tiener daters melden dat een ex-partner gecontroleerd op hen meerdere keren per dag na hun relatie beëindigd.
 • 21 % van de tiener daters melden dat een huidige of voormalige vriend, vriendin of partner heeft lees hun sms-berichten zonder toestemming .
  • 18 % van de tiener daters melden een dergelijke ervaring in de loophole van hun relatie.
  • 3 % rapport dat een companion lezen hun teksten zonder toestemming nadat hun relatie was afgelopen.
 • 15 % van de tiener daters (of 5 % van alle tieners) zeggen dat een huidige of voormalige partner gebruikt het web of sms-berichten naar druk hen deel te nemen aan seksuele activiteit ze niet willen hebben.
  • 10 % van de tiener daters melden dat dit tijdens een relatie gebeurd.
  • 5 % relationship dat een ex-partner deed dit om ze na een relatie beëindigd.

Potentieel controleren en schadelijk gedrag tieners ervaring, zowel tijdens als na een relatie fulfilled vergelijkbare frequentie 3 :

 • 16 % van de tiener daters zijn doorway een huidige of voormalige partner is nodig om verwijderen voormalige vriendinnen of vriendjes uit hun lijst vrienden op Facebook, Twitter of andere sociale media.
  • 10 % van de tieners ervaren dit tijdens hun relatie; 7 % ervaring na een breuk.
 • 13 % van de tieners met dating ervaring melden dat hun huidige of voormalige companion eiste dat zij delen hun wachtwoorden email en net accounts satisfied chicken.
  • En tieners zijn ongeveer even zoveel kans om dit te ervaren tijdens een relatie (7 %) als na een relatie eindigt (5 %).
 • 11 % van tieners fulfilled relatie ervaring relationship dat een huidige of voormalige partner hen heeft contact opgenomen op het web of op hun mobiele telefoon te dreigen chicken te kwetsen .
  • 8 % van de tieners satisfied dating ervaring zijn digitaal bedreigd door een ex-spouse.
  • 4 % dit ervaren tijdens een relatie.
 • 8 % van de tiener daters melden dat een huidige of ex-partner pass away informatie op het web tegen hen , lastig te vallen of in verlegenheid te brengen hen.
  • 4 % hadden dit tijdens een relatie gebeuren, en nog eens 4 % hebben meegemaakt nadat de relatie beëindigd.

Na een relatie eindigt, tieners meer kans om ervaring:

 • 22 % van de tieners met relatie ervaring hebben van een partner had gebruikt het internet of een mobiele telefoon naar noemen ze namen, zet ze neer of zeggen echt dingen betekenen voor chicken.
  • 14 % van de tiener daters melden dat dit gebeurde nadat een relatie beëindigd.
  • 8 % van de tieners melden dat een vriend of vriendin in een relatie dat deze voor hen had gedaan.
 • 15 % van de tiener daters melden dat een huidige of voormalige partner verspreiding geruchten over chicken met behulp van digitale systems, zoals mobiele telefoons of web.
  • 13 % van de jongeren met dating ervaring melden dat dit gebeurde na een breuk;.
  • 2 % van de tiener daters ervaren dit tijdens een relatie
 1. In dit connection, is de vraag die vastgesteld of een participant was een “dater” was vroeg als volgt: “Heb je ooit gedateerd, aangesloten met of anderszins had een romantische relatie fulfilled een andere persoon?” Geen enkele andere definitie werd verstrekt voor een van de voorwaarden van de vraag, hoewel “aansluiten” is bedoeld om een positieve reactie uit te lokken van de tieners betrokken bij meer laid-back, fysieke relaties met collega’s
 2. Deze studie niet te vragen over sexting, of verzenden, delen of ontvangen van naakt of bijna naakt foto’s en video clip’s. Voor onze vorige onderzoek tiener sexting, zie “Tieners en Sexting” en “Sexting” in “Tieners, vriendelijkheid en wreedheid op sociale netwerksites.”
 3. De verschillen tussen de procent van de tieners pass away deze dingen tijdens versus ervaren na een relatie zijn niet statistisch substantial voor een van de items in deze sectie.

Seat Research Center: Web, Wetenschap & Technologie “Onderwerpen” Online Dating

Tienerjaren, Technologie en romantische relaties