Online Dating & Relaties

Een op de tien Amerikanen hebben een online dating site of mobiele dating gebruikt zelf app, en veel mensen weten nu iemand anders die gebruik maakt van online dating of die heeft een echtgenoot of partner op lange termijn via online dating gevonden. Algemene publieke opinie over online dating hebben veel positiever in de afgelopen jaren, en social networking sites zijn nu een prominente rol spelen als het gaat om het navigeren en het documenteren van romantische relaties. Dit zijn enkele van de belangrijkste bevindingen van een nationale enquête van dating en relaties in het digitale tijdperk, de eerste speciale studie van dit onderwerp door het Pew Research Center’s Internet Project sinds 2005.

11% van de Amerikaanse volwassenen-en 38% van degenen die op dit moment “single en op zoek” naar een partner-gebruik hebben gemaakt van online dating sites of mobiele dating apps

Een op de tien Amerikaanse volwassenen heeft een online dating site of een mobiele dating app gebruikt. We verwijzen naar deze individuen in dit rapport als “online daters,” en wij hen definiëren op de volgende manier:

 • 11% van de internetgebruikers (goed voor 9% van alle volwassenen) zeggen dat ze hebben persoonlijk gebruikt een online dating site , zoals Match.com, eHarmony, of OK Cupido.
 • 7% van de mobiele telefoon apps gebruikers (vertegenwoordigt 3% van alle volwassenen) zeggen dat ze hebben gebruikt een dating app op hun mobiele telefoon .

Bij elkaar genomen, 11% van alle Amerikaanse volwassenen hebben een of beide gedaan deze activiteiten en worden geclassificeerd als “online daters.” In termen van demografie, online dating is het meest voor bij Amerikanen in hun mid-20’s door mid-40’s. Ongeveer 22% van de 25-34-jarigen en 17% van de 35-44-jarigen zijn online daters. Online dating is ook relatief populair onder de college-opgeleide, alsook tussen stedelijke en voorstedelijke bewoners. En 38% van de Amerikanen die zijn single en actief op zoek naar een partner hebben gebruikt online dating op een punt of een ander.

66% van de online daters zijn gegaan op een date met iemand die ze ontmoet via een dating site of app, en 23% van de online daters zeggen dat ze een echtgenoot of lange termijn relatie via deze sites

In vergelijking met acht jaar geleden ontmoette, online daters in 2013 hebben meer kans om daadwerkelijk uit te gaan op de data met de mensen ze ontmoeten op deze sites. Ongeveer 66% van de online daters zijn gegaan op een date met iemand die ze ontmoet via een online dating site of app, een stijging van 43% van de online daters die dat had gedaan toen we voor het eerst deze vraag in 2005 verder gaat dan data, een kwart van de online daters (23%) zeggen dat ze zich in een huwelijk of langdurige relatie met iemand die ze ontmoet via een dating site of app hebt ingevoerd. Dat is statistisch vergelijkbaar met de 17% van de online daters die zei dat dit was gebeurd om hen toen we voor het eerst deze vraag in 2005 gevraagd.

De houding tegenover online dating worden steeds positiever over de tijd

Zelfs vandaag de dag, is online dating niet door iedereen gezien als een positieve activiteit, een aanzienlijke minderheid van de publieke opinie online dating sceptisch. Op hetzelfde moment, hebben de publieke opinie over online dating positiever in de laatste acht jaar gegroeid:

 • 59% van alle internetgebruikers het eens met de stelling dat “ Online dating is een goede manier om mensen , ontmoeten “een 15-punt stijging van de 44% die zo gezegd in 2005.
 • 53% van de internetgebruikers het eens met de stelling dat” online dating stelt mensen om een ​​betere match te vinden voor zichzelf , omdat ze kunnen krijgen om veel meer mensen “, een 6-punt stijging van de 47% die zo gezegd in 2005 kennen.
 • 21% van de internetgebruikers het eens met de stelling dat “ mensen die gebruik maken van online dating sites zijn wanhopig ,” een 8-punts daling van de 29% die zo gezegd in 2005.

Daarnaast , 32% van de internetgebruikers het eens met de stelling dat “ online dating houdt mensen uit vestigen omdat ze altijd mogelijkheden voor mensen om datum .” Dit is de eerste keer dat we deze vraag.

Adviezen van online dating

In het algemeen, online daters zichzelf te geven van de ervaring hoge cijfers. Ongeveer 79% van de online daters het erover eens dat online dating is een goede manier om mensen te ontmoeten, en 70% van hen het erover eens dat het helpt mensen vinden een betere romantische wedstrijd omdat ze toegang tot een breed scala van mogelijke partners. Maar zelfs sommige online daters bekijken het proces zelf en de personen die ze tegenkomen op deze sites enigszins negatief. Ongeveer een op de tien online daters (13%) het eens met de stelling dat “mensen die gebruik maken van online dating sites zijn wanhopig,” en 29% het erover eens dat online dating “houdt mensen uit vestigen omdat ze altijd mogelijkheden voor mensen tot nu toe.”

42% van alle Amerikanen kennen een online dater, en 29% weet dat iemand die gebruik heeft gemaakt van online dating om een ​​echtgenoot of andere lange-termijn relatie

Bekendheid met online dating door gebruik te vinden door vrienden of familieleden heeft sinds onze laatste enquête van online dating in 2005 sterk toegenomen aantal 42% van de Amerikanen ken iemand die gebruik heeft gemaakt van online dating, een stijging van 31% in 2005 en 29% van de Amerikanen nu iemand kent die een echtgenoot ontmoette . of andere lange termijn partner via online dating, een stijging van slechts 15% in 2005

Bekendheid met online dating via anderen 2005-2013

De mensen in bijna alle grote demografische groep oud en jong, mannen en vrouwen , stedelingen en plattelandsbewoners-hebben meer kans om iemand die gebruik maakt van online dating (of met een lange termijn partner via online dating) dan het geval was acht jaar geleden kennen. En dit geldt met name voor degenen die aan de bovenkant van de sociaal-economische spectrum:

 • 57% van alle afgestudeerden ken iemand die gebruik maakt van online dating, en 41% iemand kent die heeft voldaan aan een echtgenoot of andere lange termijn partner via online dating.
 • 57% van de Amerikanen met een jaarlijks inkomen van het huishouden van $ 75,000 of iemand die gebruik maakt van online dating meer weten, en 40% iemand kent die een echtgenoot of partner ontmoette op deze manier.
Negatieve ervaringen over online dating sites zijn relatief vaak

Zelfs als online daters hebben grotendeels positieve adviezen van het proces, velen hebben gehad negatieve ervaringen met behulp van online dating . De helft (54%) van de online daters hebben gevoeld dat iemand anders serieus verkeerd zich in hun profiel . En meer serieus, 28% van de online daters zijn geweest gecontacteerd door iemand die door middel van een online dating site of app op een manier die hen het gevoel lastig gevallen of ongemakkelijk . Vrouwen zijn veel meer kans dan mannen ongemakkelijk contact via online dating sites of apps te hebben ervaren:. Ongeveer 42% van de vrouwelijke online daters hebben dit soort contact op een punt of een ander ervaren, in vergelijking met 17% van de mannen

40% van de online daters hebben gebruikt dating sites ontworpen voor mensen met gedeelde interesses of achtergronden, en een op de drie hebben betaald aan een dating site of app te gebruiken. Een op de vijf online daters hebben vroeg iemand om hen te helpen hun profiel te beoordelen

Ten laste dating sites, en sites voor mensen die op zoek zijn naar partners met specifieke kenmerken zijn populair bij relatief grote aantallen online daters:.

 • 40% van de online daters hebben gebruikt een site of app voor mensen met gedeelde interesses of achtergronden .
 • 33% van de online daters hebben betaald om een ​​online dating site of app te gebruiken .

De georganiseerde uitstapjes zijn veel minder vaak voor, als slechts 4% van de online daters hebben deelgenomen aan een groepsuitje of andere fysieke evenement georganiseerd door een online dating site.

Daarnaast is 22% van de online daters hebben vroeg iemand om hen te helpen te creëren of te herzien hun profiel . Vrouwen zijn ongeveer twee keer zoveel kans als mannen om te vragen om hulp bij het maken of perfectioneren van hun profiel-30% van de vrouwelijke online daters hebben dit gedaan, tegenover 16% van de mannen.

5% van de Amerikanen die op dit moment getrouwd of in een partnerschap op lange termijn met hun partner ergens online. Onder degenen die bij elkaar al tien jaar of minder, 11% online ontmoet.

Zelfs vandaag de dag, de overgrote meerderheid van de Amerikanen die in een huwelijk, partnerschap of andere serieuze relatie zeggen dat zij aan hun partner door middel van offline-in plaats van online-middelen. Tegelijkertijd is het aandeel van de Amerikanen die zeggen dat ze elkaar ontmoetten hun huidige partner online verdubbeld in de afgelopen acht jaar. Ongeveer 6% van de internet gebruikers die in een huwelijk, partnerschap of andere vaste relatie met hun partner online-dat is gestegen van 3% van de internetgebruikers die dit in 2005 zei op een “all-volwassenen” basis, dat wil zeggen dat 5% van alle betrokken relaties in Amerika vandaag online begonnen.

Deze vraag werd gesteld van iedereen in een huwelijk of een ander partnerschap op lange termijn, met inbegrip van velen, wier relaties zijn goed gestart voor de ontmoeting online was een optie. Alleen naar degenen die door relaties die begon in de laatste tien jaar, zegt 11% dat hun echtgenoot of partner is iemand die ze online ontmoet. Jongere volwassenen zijn ook meer kans dan oudere om te zeggen dat hun relatie online begonnen. Zo’n 8% van de 18-29-jarigen in een huwelijk of vaste relatie ontmoette hun partner online, vergeleken met 7% van de 30-49-jarigen, 3% van de 50-64-jarigen, en slechts 1% van die 65 jaar en ouder.

Bovendien, mensen die gebruik hebben gemaakt van online dating zijn aanzienlijk meer kans om te zeggen dat hun relatie online begon dan zijn degenen die nog nooit gebruik hebben gemaakt van online dating. Volledig 34% van de Amerikanen die in een vaste relatie en gebruik hebben gemaakt van online dating sites of dating apps in het verleden zeggen dat zij aan hun echtgenoot of partner online, vergeleken met 3% voor degenen die geen gebruik hebben gemaakt van online dating sites.

Het gebruik van internet om te flirten, onderzoek potentiële partners, en check-up op oude vlammen hebben al uitgegroeid tot veel vaker in de afgelopen jaren

In vergelijking met toen we onze eerste studie van dating en relaties uitgevoerd in 2005 , veel meer Amerikanen gebruiken online tools om te controleren op mensen die ze gebruikt om de datum, en te flirten met potentiële (of huidige) liefde interesses:

 • 24% van de internetgebruikers hebben gezocht voor online informatie over iemand die ze gedateerd in het verleden , een stijging van 11% in 2005.
 • 24% van de internetgebruikers hebben flirtte met iemand online , een stijging van 15 % in 2005.

Jongvolwassenen moeten waarschijnlijk vooral flirten online-47% van de internetgebruikers leeftijden 18-24 hebben dit al eerder gedaan, net als 40% van de leeftijden 25-34. En terwijl jongere volwassenen zijn ook meer kans dan hun ouders op te zoeken voorbij vlammen online, dit gedrag is nog steeds relatief vaak voor bij oudere cohorten. Ongeveer 21% van de internetgebruikers leeftijden 45-54, en 15% van de leeftijden 55-64, zijn online gegaan op te zoeken iemand die ze gebruikt tot nu toe.

Daarnaast is 29% van de internetgebruikers met recente dating ervaring hebben online gegaan naar zoeken naar informatie over iemand ze momenteel een relatie of over te ontmoeten voor een eerste date . Dat is meer dan het dubbele van de 13% van die internetgebruikers die zo deden toen we laatst gevraagd over dit probleem in 2005.

Social networking sites bieden een nieuwe online locatie voor het navigeren in de wereld van het daten en relaties

Vandaag zes op de tien Amerikanen gebruiken sociale netwerksites (SNS), zoals Facebook of Twitter, en deze sites zijn vaak verweven met de manier waarop ze ervaren hun verleden en heden romantische relaties:

 • Een derde (31%) van alle SNS gebruikers zijn gegaan op deze sites om check-up op iemand die ze gebruikt om de datum of in een relatie met.
 • 17% hebben geplaatst foto’s of andere details van een datum op een social networking site.

De jongere volwassenen zijn vooral kans om te leven van hun relaties door middel van social networking sites. Ongeveer 48% van de SNS-gebruikers leeftijden 18-29 gebruik hebben gemaakt van deze sites om te controleren op iemand die ze gedateerd in het verleden, en 31% heeft meer informatie of foto’s geplaatst van een datum op een social networking site.

Controle op de relaties uit het verleden en het plaatsen van informatie uit data op sociale netwerksites

Deze sites worden ook gebruikt als een bron van achtergrond onderzoek naar mogelijke romantische partners. Bijna een derde (30%) van de SNS-gebruikers met recente dating ervaring 1 hebben gebruikt een social networking site om meer informatie krijgen over iemand die ze geïnteresseerd waren in daterend . En 12% van de SNS-gebruikers met recente dating ervaring hebben bevriend of gevolgd iemand op een social networking site speciaal omdat een van hun vrienden stelde voor dat ze zou willen dat de persoon uitgaan.

Naast het gebruik van deze sites als een instrument voor het onderzoeken van potentiële partners, ongeveer 15% van de SNS-gebruikers met recente dating ervaring hebben vroeg iemand op een datum met een social networking site.

Voor jongvolwassenen vooral, social networking sites kunnen zijn de site van “relatie drama”

Als meer en meer Amerikanen gebruik maken van social networking sites, deze ruimtes kan de site van potentiële spanning of onhandigheid rond relaties en dating geworden. Ongeveer 27% van alle social networking site gebruikers hebben zonder vrienden of iemand die werd flirten op een manier die hen het gevoel ongemakkelijk geblokkeerd, en 22% heeft zonder vrienden of iemand die ze ooit in een relatie met geblokkeerd. Deze sites kunnen ook dienen als een slepende herinnering aan relaties die zijn beëindigd, 17% van de social networking site gebruikers hebben untagged of verwijderde foto’s op deze sites van zichzelf en iemand die ze gebruikt worden in een relatie met.

Niet verrassend, jonge volwassenen, die bijna-universele tarieven van de social networking site gebruik en hebben het grootste deel van hun dating leven in de sociale media besteed tijdperk-zijn aanzienlijk meer kans dan oudere gebruikers van sociale media te hebben ervaren alle drie van deze situaties in het verleden. . En vrouwen vaker dan mannen te hebben geblokkeerd of zonder vrienden iemand die flirten op een manier die hen ongemakkelijk

Negatieve relatie ervaringen

Over dit onderzoek

Dit rapport is gebaseerd op de bevindingen van een onderzoek naar de Amerikanen ‘gebruik van het internet. De resultaten in dit rapport zijn gebaseerd op gegevens van telefonische interviews uitgevoerd door Princeton Survey Research Associates International van 17 april tot 19 mei 2013, onder een steekproef van 2.252 volwassenen, 18 jaar en ouder. Telefonische interviews werden in het Engels en Spaans, uitgevoerd door vaste (1125) en mobiele telefoon (1127, met inbegrip van 571 zonder vaste telefoon). Voor de resultaten op basis van de totale steekproef, kan men zeggen met 95% zekerheid dat de fout toe te schrijven aan de bemonstering is plus of min 2,3 procentpunten. Voor de resultaten op basis van de internetgebruikers (n = 1895), de marge van de bemonstering fout is plus of min 2,5 procentpunten.

 1. Mensen met een” recente dating ervaring “zijn onder degenen die zijn single en actief op zoek naar een partner, maar ook degenen die in een vaste relatie voor tien jaar of minder zijn geweest.

Pew Research Center’s Internet & American Life Project »Onderwerpen» Online Dating

Online Dating & Relaties 5 gratis dating-apps – ComputerTotaal
http://computertotaal.nl/smartphone/het-beste-van-2013-5-gratis-dating-apps-62329
18 dec 2013 Het taboe rond onlinedating is in 2013 volledig weggevaagd. … gelanceerd in
de VS en wist spoedig ook zijn weg naar Nederland te vinden.

Online Dating & Relaties